Diş Beyazlatma Tedavisi Zararlı mıdır?
Dişlerin zamanla rengini kaybetmesi, sararması ya da lekelenmesinin altında yatan farklı sebepler olabilir. Bunlar arasında genetik faktörler, çocukluk çağlarından gelen yapısal sorunlar, sık antibiyotik kullanımı, aşırı sigara, kahve, asitli içecek tüketimi ve elbette yetersiz ağız ve diş bakımı yer alır.
Bir ya da birden fazla etkenin bir araya gelmesi neticesinde rengini kaybeden dişlere orijinal beyazlığını geri veren modern diş hekimliği uygulamaları mevcuttur. Beyazlatma tedavileri adı verilen söz konusu yöntemler sayesinde kişiler hayal ettikleri beyazlığa sahip dişlere kavuşarak daha özgüvenli yarınlara merhaba demektedirler.
Güncel estetik diş hekimliği uygulamalarına her gün bir yenisi daha eklenirken insanların aklına haliyle bu uygulamaların ne kadar güvenli olduğu sorusu gelmektedir. “Diş beyazlatma zararlı mı?” sorusu da bunlar arasında yer alır. Bu sorunun cevabını gönül rahatlığıyla “Hayır,” olarak verebiliriz. Diş beyazlatma tedavisi zararlı değildir.
Diş beyazlatma tedavisinin zararsız olmasının nedenleri ya da diş beyazlatma tedavisinin zararsız olmasının yolları ise “Diş beyazlatma tedavisi nasıl yapılmalıdır?” sorusunun yanıtında aranmalıdır.
Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Uygulanmalıdır?
Mutlaka uzman diş hekiminin kontrolünde gerçekleştirilmesi gereken diş beyazlatma işlemi doğru uygulandığında dişlerde herhangi bir hasara sebep olmaz. Önemli olan doğru prosedürü hayata geçirmektir.
Beyazlatma tedavisi bütünüyle kişiye özel olarak planlanmalıdır. Konsantrasyon oranı doğru ayarlandığı taktirde işlem, dişlerde herhangi bir hassasiyete neden olmaz. Ancak beyazlatıcı maddenin çevre dokulara sızması, çok uzun ya da çok fazla miktarda kullanımı söz konusu olduğunda hassasiyet oluşumunun gözlenmesi olasıdır.
Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diş beyazlatma tedavisinden herhangi bir zarar görmemek için diş beyazlatma sonrasında yapılması gerekenler hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir.
İşlemi takip eden birkaç gün aşırı soğuk ya da aşırı sıcak gıdaları tüketmekten kaçınmak gerekir. Yine beyazlatma uygulamasından sonra minimum 4-5 gün süreyle sigara, kahve, çay, vişne, salça gibi renk verme yeteneği yüksek gıdalardan uzak durmak gerekir. Bu ürünlerin tüketilmesi durumunda dişler fzla bekletilmeden doğru yöntemlerle fırçalanmalıdır. Ayrıca sert kabuklu yiyecekler dişle kırılmamalıdır. Tüm bunlarla birlikte elbette ağız ve diş bakımı ihmal edilmemeli ve düzenli diş hekimi kontrolleri aksatılmamalıdır.