• +905368994030

ENG | DEU | FRA 

Diş Eti Rahatsızlıkları Tedavileri Nelerdir? Diş Eti Hastalıkları

dis-eti-rahatsizliklari-tedavileri-nelerdir-320x202

Diş Eti Rahatsızlıkları Tedavileri Nelerdir?

Diş Eti Rahatsızlıkları Tedavileri Nelerdir, diş eti hastalıkları tedavileriDişi çevreleyen sert ve yumuşak dokuların sağlığı, bu dokularla ilgili hastalıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenen anabilim dalına periodontoloji adı verilir. Diş etleri sağlıklı bir ağız ve sağlıklı dişlerin temelini oluşturur. Sağlıksız diş etleri sağlıksız dişler anlamına gelir.

Diş eti rahatsızlıkları genelde ağız hijyenine gereken özenin gösterilmemesiyle bağlantılı olarak ortaya çıkar. Bunun yanında lösemi gibi birtakım sistematik hastalıklar da diş eti problemlerine yol açabilmektedir.

Sağlıklı diş etleri kanama ya da şişlik gibi durumların gözlenmediği açık pembe renge sahip diş etleri anlamına gelir. Diş eti hastalıkları genel olarak diş yüzeylerinde, diş aralarında ve dişlerle diş etlerinin birleştiği noktada bakteri tabakasının birikmesiyle ortaya çıkar. Söz konusu plak, fırça ve diş ipi gibi bakım araçları kullanılarak temizlenmelidir. Aksi halde bakterilerin ürettiği zararlı maddeler diş eti iltihabı ve dişleri çevreleyen kemiklerde erime gibi problemler ortaya çıkarabilir.

Diş eti kanaması da diş hastalıklarının ciddiye alınması gereken bir belirtisidir. Zamanında tedavi edilmeyen diş eti kanaması ilerleyen zamanlarda kemik erimesi ve beraberinde diş kayıplarına varan olumsuz neticeler doğurabilir.

Diş eti hastalıklarında şişme, kızarıklık, kanama ve diş eti çekilmesi gibi durumlar sıklıkla yaşanır. Bunların yanında ağız kokusu ve diş eti ağrısı gibi şikayetler de ortaya çıkabilmektedir.

Diş eti tedavilerinin mutlaka uzman diş hekimi tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Öncelikli olarak dişler üzerindeki birikintiler özel diş hekimliği araçlarıyla temizlenir. Ağır seyreden enfeksiyonlarda ise lokal anestezinin ve cerrahi yöntemlerin devreye girdiği işlemler hayata geçirilir. Diş eti tedavilerinde lazer uygulamasından da yararlanılabilir. Enfeksiyonun düzeyine göre alternatif tedavi yöntemlerinden uygun olan bir tanesi kullanılır.

Gingivitis olarak bilinen diş eti hastalığında sorun genellikle uzman diş hekimi tarafından gerçekleştirilen basit bir diş taşı temizliği ile çözülebilir. Periodontitis adı verilen orta düzey diş eti iltihaplanmaları ise küretaj olarak da bilinen derinlemesine temizlikle tedavi edilebilir.  İleri düzey periodontitis vakalarında FLAP işleminin gerçekleştirildiği ya da kemik greftleri kullanılarak yapılan tedaviler söz konusu olabilir.

Diş eti tedavilerinin tamamlanmasından sonra hasta belirli aralıklarla hekim kontrolüne tabi tutulur. Bu şekilde diş etlerinin durumu yakın takibe alınır. Rahatsızlıkların tekrarlanması gibi durumlarda erkenden müdahale edilir.

Bizi Takip Edin

Son Yazılar

Kategoriler

Randevu Alın!

Hızlı Randevu


Blog