• +905368994030

ENG | DEU | FRA 

Gömülü Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

gomulu-dis-tedavisi-nasil-yapilir-320x202

Gömülü Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gömülü Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?İnsanların ağzındaki bazı dişler, farklı nedenlere bağlı olarak gömülü kalabilmektedir. Söz konusu nedenlerin başında genetik özellikler, beslenme alışkanlıkları ve diş fonksiyonları gelmektedir. En sık karşılaşılan gömülü diş vakalarını 20’lik dişler oluşturur. Bahsi geçen dişler sürme zamanı gelmesine rağmen çıkmaz ve kemik ile yumuşak doku içinde kalır.

Ağız içinde gömülü diş kalması insanlarda farklı rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Diş ağrısı bu rahatsızlıkların başında gelir. Bazı durumlarda diş etlerinde kızarıklık ve şişlik de görülebilir. Diş eti kanaması, ağızda kötü bir tat ve koku da yine gömülü diş belirti ve şikayetleri arasında yer alır. Bu gibi durumların varlığında vakit kaybetmeden uzman bir diş hekiminden destek almak önemlidir.

Gömülü diş tedavisi uzman ve bu alanda deneyimli bir hekim tarafından, klinik ortamında gerçekleştirilir.

Gömülü Diş Tedavisi

Uzman diş hekiminin kemik ve yumuşak doku içinde gömülü kalmış diş ya da dişlerin çekilmesini uygun görmesi halinde küçük bir operasyonla bu işlem gerçekleştirilebilir.

Gömülü diş ameliyatı olarak da bilinen gömülü diş çekimi lokal anestezi eşliğinde yapılır.  Öncelikle lokal anestezi ile dişin iyice uyuşması sağlanır. Sonrasında diş eti yarılır ve içerideki diş çekilerek çıkarılır. Bu esnada dişin pozisyonuna göre bazen kırma işlemi gerekebilir. Neticede amaç dişi oradan tamamen çekip çıkarmaktır. Son aşamada diş etine dikiş atılır ve operasyon bu şekilde tamamlanmış olur.

Bütün gömülü dişler çekilmek zorundadır, şeklinde bir kural yoktur. Hangi hastaya gömülü diş çekimi yapılması gerektiğine karar verecek olan kişi uzman diş hekimidir. Örneğin gömülü diş operasyonuna bağlı olarak komşu dişlerde ya da sinir, damar gibi yapılarda hasar riski bulunması durumunda gömülü diş ameliyatı gerçekleştirilmesi tavsiye edilmemektedir. Yine hastanın genel sağlık durumu uygun değilse ya da hastanın yaşı çok ileriyse de gömülü diş çekimi yapılmayabilir. En iyisi güvenilir bir diş hekiminin tavsiye ve yönlendirmesiyle hareket emektir.

 Gömülü Diş Tedavisi Yararları

Sağlık durumu elverişli olan ve ağzındaki gömülü dişlerin çekilmesi uygun olan kişilerde bu tedavi yönteminin pek çok artısı vardır.

  • Diş çürüklerinin ortaya çıkmasını engeller.
  • Dişlerin ağız içinde sağlıklı ve düzgün bir şekilde sıralanmasına izin verir.
  • Sıkışmadan kaynaklı ağrıyı ortadan kaldırır.
  • Kist ve tümör oluşumunu engeller.
  • Ağız kokusu ve kötü tat hissi gibi durumların önüne geçer.

Bizi Takip Edin

Son Yazılar

Kategoriler

Randevu Alın!

Hızlı Randevu


Blog