Periodontoloji
Dişeti ve dişetini çevreleyen diğer dokularla ilgili genellikle iltihabi rahatsızlıkları inceleyen ve tedavi eden bilim dalına periodontoloji adı verilir. Periodental hastalıklar büyük oranda bakteri kaynaklı olarak ortaya çıkar. Dolayısıyla ağız ve diş hijyeninin dişeti problemlerinden korunmak için önemi büyüktür. Sigara, ilaç kullanımı, diyabet, stres, beslenme bozuklukları, gebelik, menopoz gibi faktörler de dişeti rahatsızlıklarını tetikleyebilmektedir. Zamanında teşhis edilip doğru müdahale gerçekleştirildiği takdirde periodental hastalıklar kontrol altına alınarak iyileştirilebilir.
Öncelikle klinik muayene ve gerekirse radyografik veriler aracılığıyla hastalığın uzman bir diş hekimi tarafından teşhis edilmesi gerekir. Doğru tanı, hastalığın tedavisi için en önemli unsurdur.
Sonrasında hasta periodental hastalıklar hakkında bilgilendirilmeli, ağız ve diş bakımıyla ilgili gerekli görülen tavsiyelerde bulunulmalıdır. Zira dişeti rahatsızlıklarının başarılı bir şekilde tedavi edilmesinde hasta ile doktor arasındaki işbirliğinin önemi çok yüksektir.
İkinci aşamada diş çevresinde oluşmuş diş taşları ve plaklar, özel cihazlar kullanılarak temizlenir. Gerek görüldüğü takdirde lokal anestezi altında dişeti ceplerinde küretaj adı verilen derin temizleme uygulaması da yapılır. Gerçekleştirilen bu tedaviler, yine uzman diş hekiminin gerek görmesi durumunda antibiyotik tedavisiyle desteklenebilir.
Dişeti hastalıklarının daha ileri boyutlarda gözlendiği vakalarda cerrahi uygulamalar devreye sokulur. Lokal anestezi altında yapılan bu operasyonlarda dişetlerinin içi ve kemik yüzeyleri iltihabi dokulardan bütünüyle arındırılır. Periodental cerrahi işlemler lazer uygulamalarıyla da gerçekleştirilebilir.
Son olarak tüm süreç periodontolojistin uygun gördüğü biçimde tamamlayıcı ve destekleyici tedavilerle desteklenir.
UniqDent’in Profesyonel Diş Hekimleriyle
Şimdi Tanışın!
Periodontoloji Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
- Dişeti kanamaları ve ağız içi yaraları yok edilir.
- Dişlerin ihtiyaç duyduğu çevre dokular daha sağlıklı bir yapı kazanır.
- Gelecekteki dişeti hastalıkları önlenir.
- Olası diş kayıplarının önüne geçilir.
- Çiğneme fonksiyonlarındaki sıkıntılar giderilir.
- Sindirim sistemindeki aksaklıklar giderilir.
- Dişetleriyle ilgili estetik kaygılar sonlandırılır.
Periodontoloji Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
- Dişeti kanaması yaşandığında,
- Dişetlerinde kızarıklık ya da şişlik görülmesi halinde,
- Dişeti çekilmeleri yaşandığında,
- Dişeti çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan diş köklerinde hassasiyetle karşılaşıldığında,
- Diş çevresinde ve diş aralarında diş taşı oluşumu görülmesi durumunda,
- Dişlerle dişeti arasında iltihabik akıntı görüldüğünde,
- Ağız içinde kötü koku ve bozuk tat hissedildiğinde, uygulanır.
Hemen arayın ve periodontoloji tedavisi çözümlerimizi size özel planlayalım.
Sıkça Sorulan Sorular
Periodental hastalıklar nasıl önlenebilir?
Düzenli ağız ve diş bakımı uygulanmalıdır. Bakteri plaklarının dişi çevreleyen dokularda ortaya çıkması engellenmelidir. Düzenli diş hekimi kontrolleri ihmal edilmemeli, dişeti problemleri başlangıç aşamasındayken teşhis edilerek ilerlemeden tedavisi yapılmalıdır.
Dişeti kanaması neden olur?
Dişeti kanamaları sebepsiz değildir ve büyük ihtimalle bir dişeti hastalığının belirtisidir. Vakit kaybedilmeden uzman bir hekim tarafından muayene edilmeli ve diş kayıpları gibi daha ciddi sorunlara yol açmadan tedavi edilmelidir. İhmal edilmediği taktirde çoğu zaman bu şikayetler basit bir diş taşı temizliği ile giderilebilir.
Kronik dişeti hastalığı nedir?
Agresif dişeti hastalığı nedir?
Görece hızlı seyreden ve ilerlemesi halinde diş kayıplarına, hatta kemik kayıplarına yol açabilen periodental hastalıklardır. Çoğunlukla gençlerde rastlanır.
Gingivektomi nedir?
Dişetini meydana getiren dokunun bir bölümünün kesilip çıkartılarak dişeti büyümesi olan bölgeyi yenileme işlemine verilen addır.
Periodental estetik ne demektir?
Pembe estetik olarak da bilinen periodental estetik dişetlerinde ortaya çıkan estetik problemlerin giderilmesini hedefler. Çeşitli modern tedavi yöntemleri kullanılarak pembe dişeti elde etmeye çalışılır.
Diş taşı temizliği yaptırdıktan sonra yeniden diş taşı oluşur mu?
Diş taşı, dişlerle dişetinin birleştiği bölgede gıda artıklarına bağlı olarak oluşan inorganik tabakaya verilen addır. Uzman bir diş hekimi tarafından yapılan bir temizlik işlemiyle diş taşlarından kolayca kurtulmak mümkündür. Tedaviden sonra düzenli diş bakımının yapılması ve ağız hijyeninin devamlı olarak sağlanması gerekir. Aksi halde diş taşı oluşumu yeniden başlayabilir.
Dişeti çekilmesi neden olur?
Ağız hijyeni ve diş bakımı eksikliği, diğer dişeti rahatsızlıkları, diş sıkma ya da diş gıcırdatma gibi sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Zamanında tedavi edilmeyen dişeti çekilmesi ayrıca dişlerde hassasiyet, diş köklerinde çürüme gibi başka ciddi sorunlara yol açabilir.
Dişeti rahatsızlıkları genel sağlığı bozar mı?
Nişantaşı Periodontoloji Tedavisi
Dişleri çevreleyen sert ve yumuşak dokularla ilgilenen diş hekimliği dalına periodontoloji denir. Dişlerinizin çevre dokusuyla ilgili ortaya çıkan problemler uzman bir periodontolojist tarafından teşhis edildikten sonra vakit kaybetmeden tedavi süreçlerini başlatmalısınız.
Yetişkin bireylerde yaşanan diş kayıplarının yaklaşık yüzde yetmişinin altında periodental rahatsızlıklar bulunur. Dolayısıyla periodontoloji tedavisi ihmal edilmemesi gereken bir alandır. Erken dönemde teşhis edilen hastalıklar kolaylıkla tedavi edilir.
Diş eti hastalıkları olarak da bilinen periodental rahatsızlıklar genellikle dişleri çevreleyen dokularda görülen iltihabi durumlar olarak karşınıza çıkar. En aygın belirtileri arasında diş eti kanaması, şişlik ve kızarıklık, hassasiyet ve diş eti çekilmesi, iltihabik akıntı, sallanan dişler, ağızda kötü koku – tat hissi yer alır.
Zamanında tedavi edilmeyen periodental rahatsızlıklar, çiğneme ve sindirim bozuklukları, diş kayıpları gibi çok daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu türden problemler yaşayarak yaşam kalitenizi düşürmemek için diş eti sorunlarını önemseyin.
Periodental hastalıklar büyük oranda bakteri kaynaklı olarak ortaya çıkar. Dolayısıyla ağız ve diş hijyeninin dişeti problemlerinden korunmak için önemi büyüktür. Sigara, ilaç kullanımı, diyabet, stres, beslenme bozuklukları, gebelik, menopoz gibi faktörler de dişeti rahatsızlıklarını tetikleyebilmektedir. Zamanında teşhis edilip doğru müdahale gerçekleştirildiği takdirde periodental hastalıklar kontrol altına alınarak iyileştirilebilir.
Nişantaşı periodontoloji klinikleri arasında öne çıkan Uniqdent ile mevcut sorununuzu en kısa sürede çözüme kavuşturarak ağız ve diş sağlığınızı güvence altına alın. Yüksek standartlarda sağlık hizmetinin, konforu ve memnuniyeti önemseyen hasta yaklaşımının ayrıcalığını yaşayarak hızlı ve kolay tedavi süreçleri geçirin. Periodontoloji başta olmak üzere her türlü diş probleminiz için Uniqdent Ailesi’nin desteğine güvenle başvurun.
Nişantaşı periodontoloji tedavisi için doğru adres olan Uniqdent’e ulaşarak alternatif ve modern tedavi yöntemlerinden yararlanın. Uzman Uniqdent hekiminin kontrolünde diş taşı temizliği, küretaj ve alternatif cerrahi tedaviler aracılığıyla diş etlerinizi sağlığına kavuşturun.
Uzman periodontolojistler mevcut sorununuzun çözümü olarak cerrahi ve mekanik tedavilerden uygun olanını size önersin. Siz de onay verdikten sonra planlanan tedaviyi hayata geçirin. Diş eti hastalıklarının günlük hayatınıza hükmetmesine, sosyal ilişkilerinizi baltalamasına izin vermeyin.
Periodontolojiye dair problemlerinizi geç olmadan çözüme kavuşturun. Bu alanda modern tıbbın ve teknolojinin getirdikleriyle geliştirilen tedavilerden sonuna kadar yararlanın. Hastalığın ilerlemesine ve sizi diş kaybına dar götürmesine müsaade etmeyin. Uzman Uniqdent hekimlerinin önleyici ve tedavi edici yaklaşımlarına güvenin.
Uniqdent’ten destek alın; sağlıkla ve özgüvenle gülümsemeniz daim olsun.